Divein Experiences

Jooga

Jooga on monipuolista ja sopii kaikille! Jooga voi olla hyvin rentoa ja restoratiivista, jolloin palauttavissa jooga-asennoissa viivytään pitkään ja annetaan hermoston rentoutua. Jooga voi myös olla voimakasta ja urheilullista. Olen itse harrastanut erilaisia joogamuotoja vuodesta 2005 ja päälajini on kokonaisvaltainen Integral Yoga® Hatha.

Yhteistä kaikelle joogalle on tasapaino. Liikesarjojen kokonaisuudella tasapainotetaan hermostoa, jolloin pääsemme pois stressireaktiosta rentoutumisen tilaan ja varsinainen palautuminen voi alkaa. Jooga tulee sanasta yhdistää, meidän olemuksemme eri puolet yhdistetään ja tasapainotetaan.

Joogan syvin olemus on mielen rauhoittaminen. Alunperin jooga-asanoilla tähdättiin kehon rentouttamiseen, jotta pystyisimme istumaan pidempään meditaatiossa. Mieli rauhoittuu ja kirkastuu, näemme taas kokonaisuuden paremmin. Nykytiede selittää joogan ja hengitysharjoitusten stimuloivan vagushermoa, kehon kiertäjähermoa, jonka toimivuus tuo meidät taas takaisin rentouden tilaan, pois pakene, taistele tai jäädy -reaktiosta.

—-

Integral Yoga® Hatha on lempeä ja kokonaisvaltainen harjoitus, jossa hatha-joogan asanasarja (liikesarja) yhdistyy silmänliikkeisiin, hengitysharjoituksiin, meditaatioon ja rentoutukseen. Integral Yoga® Hatha on erilaisille henkilöille ja eri elämäntilanteisiin soveltuva tasapainottava harjoitus. Tunneillani on käynyt ihmisiä 20-vuotiaista 85-vuotiaisiin, sekä miehiä että naisia. Eri tasoisille joogeille annetaan erilaisia liikevaihtoehtoja.

Olen käynyt Integral Yoga® Hatha:n keskitason opettajakoulutuksen (RYT-300) ja vedän joogaa maanantai-iltaisin kello 18 – 19 Haiharan kartanolla Kaukajärvellä. Joogan jälkeen on mahdollista osallistua myös maksuttomaan meditaatioon kello 19.15 – 19.45.

Näkemisiin joogatunnilla!

Siirry sivun alkuun