Jooga

Joogasta on mielikuva jo luonnostaan notkeiden venyttelylajina. Sen syvin olemus on kuitenkin mielen hiljentäminen ja kokonaisvaltaisuus. Jooga kokoaa meidän eri puolemme yhteen ja tuo syvästi tilaa sekä kehoomme että mieleemme.

Jooga voi olla hyvin palauttavaa, jolloin eri asanoissa viivytään pitkään ja annetaan hermoston rentoutua. Jooga voi myös olla voimakasta ja urheilullista. Olen itse harrastanut erilaisia joogamuotoja vuodesta 2005 ja päälajini ovat kokonaisvaltainen Integral Yoga® Hatha sekä kundaliinijooga joogi Bhajanin mukaan.

Integral Yoga® Hatha on lempeä ja kokonaisvaltainen harjoitus, jossa hatha-joogan asanasarja yhdistyy silmänliikkeisiin, hengitysharjoituksiin, meditaatioon ja rentoutukseen. Kundaliinijooga on dynaamisempi, voimakasta hengitystä harjoitusten apuna käyttävä harjoitus, jossa myös mantrat ovat vahvasti mukana.

Yhteistä kaikelle joogalle on tasapaino. Liikesarjojen kokonaisuudella tasapainotetaan hermostoa, jolloin elimistömme siirtyy stressitilasta rentouteen, jolloin palautuminen ja paraneminen voi alkaa. Mieli rauhoittuu ja kirkastuu, näemme taas kokonaisuuden paremmin.

Olen käynyt Integral Yoga® Hatha:n keskitason opettajakoulutuksen (RYT-300). Olen ohjannut erilaisia joogatunteja puistojoogasta vesi- ja SUP-lautajoogaan. Ohjaan tilauksesta erilaisia joogatunteja dynaamisemmasta tunnista palauttavaan joogaan. Kysy tarjousta vaikka yrityksesi Tyhy-päivään!

Siirry sivun alkuun